Articole electronica, kituri, scheme
Electronistul (supliment)

Receptor MA cu TDA 1046

   

In figura este prezentata o schema simpla, dar standard, pentru utilizarea circuitului integrat TDA 1046, in receplia posturilor modulate in amplitudine.

Semnalul provenit de la antenna A se aplica circuitului acordat si cuplat inductive cu intrarea amplificatorului de radioreceptie din TDA 1046. Raportul de transfer subunitar, al bobinei L1 (N2/N1), adapteaza convenabil impedanta de intrare in circuitul integrat TDA 1046 – avand valoarea de 2kΩ, cu impedanta la rezonanta a circuitului acordat de intrare.

De regula:

N2/N1 ≈ 0.1

Inductanta L2 impreuna cu condensatorul variabil Cv2 si condensatorul semireglabil Ct2 impun frecventa de oscilatie. Amplitudinea oscilatorului intern este stabilizata indiferent de configuratia si calitatea circuitului acordat L2, Cv2, Ct2 sau de temperature si alimentare.

Semnalul de frecventa intermediara este selectat la terminalul 8 (iesire mixer) de circuitul acordat L3, C3. Secundarul bobinei L3 injecteaza semnalul de frecventa intermediara in cascada de filtre ceramice.

Dupa acest filtraj se obtine un semnal de frecventa intermediara considerat suficient de pur pentru a putea fi aplicat si demodulat. Semnalul AF este disponibil la terminalul 6.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top