Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Electrotehnica Elementara

 

Lucrarea de faţă (ediţia Il-a revizuită) cuprinde o expunere a principiilor elementare ale electrotehnicei, destinată radioamatorilor începători. Pocite fi folosită ca manual pentru cercurile şi cursurile de radio, precum şi de către autodidacţi.

PREFAŢA

Studiul radiotehnicii moderne poate da rezultate foarte bune numai dacă ne însuşim, în prealabil, bazele electrotehnicii. Totuşi, manualele de electrotehnică cuprind de obicei un material prea încărcat, expus într-o formă greoaie. In lucrarea de faţă, autorul a expus într-o formă cit mai simplă şi mai succintă bazele electrotehnicii, de care au nevoie toţi radioamatorii. Pentru a-şi putea însuşi temeinic conţinutul acestei broşuri, cititorul acestei cărţi poate avea numai o pregătire de 6—7 clase de şcoală medie, în ceeace priveşte problemele de matematică şi fizică.

La ediţia a II-a cuprinsul lucrării a fost îmbogăţit mult, în comparaţie cu prima ediţie: au fost adăugate două capitole noi şi anume : „Aparate electrice de mă- surat” şi „Elemente şi acumulatori”. Acest din urmă capitol are o importanţă deosebită pentru radioamatorii din mediul rural. De asemenea, numeroase complectări au fost aduse şi celorlalte capitole.

Lucrarea conţine numai ceeace este necesar pentru studiul bazelor elementare de radiotehnică. Expunerea fiind succintă nu a permis tratarea unor probleme speciale din electrotehnică, în special cele privitoare la diferite maşini electrice (generatori, motoare electrice, grup motor-generator). Pentru aceleaşi considerente, broşura nu cuprinde întrebări şi probleme pentru verificarea asimilării materiei expuse. Cu toate acestea, autorul are convingerea că lucrarea va fi utilă radioamatorilor şi că va fi folosită ca manual al cercurilor de radio, precum şi la diferite cursuri de radio.

Autorul va primi cu mulţumiri orice observaţii critice referitoare la lucrarea de faţă; aceste observaţii se vor expedia pe adresa editurii: Moscova—centru, Bulevardul Gistoprudnîi 2, Sviazizdat.

AUTORUL


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top