Semnalul de la microfon este aplicat unui etaj repetor pe emitor realizat cu T1, apoi este preluat şi amplificat de T2 , dupa care prin intermediul potenţiometrului R9 se dozeaza, urmand sa fie amplificat de T3. Semnalul este introdus intr-un etaj Darlington, ce asigura la ieşirea sa o putere maxima de 200-250 mW.
Prin C9 semnalul se aplică liniei (in cazul nostru este un conductor de cupru emailat cu diametrul de 0.6 mm). Pentru a evita folosirea a doua conductoare. unul este considerat pămintul. Priza de pămint se poate lua de la o teava de gaze, apa sau calorifer. Semnalul sosit prin linie de la celălalt aparat strabate condensatorul C9 şi ajunge la difuzor. unde este reprodus. Singurul dezavantaj al sistemului este faptul ca este cesara constructia in doua exemplare (pentru fiecare corespondent).
Acest dezavantaj aduce cu sine insa şi avantaje. In cazul folosirii sistemului clasic (postul central + difuzoarele corespunzatoare abonaţilor), semnalul sosit de la un abonat trebuie obligatoriu amplificat, ori, acest lucru comporta doua riscuri pentru distante mari: creste zgomotul simţitor si există in plus, riscul ca o data cu semnalul util, sa fie amplificat şi semnalul unei staţii de radiodifuziune. Sistemul experimentat inlatura aceste dezavantaje: exista posibilitatea instalarii unei multitudini de abonaţi prin simpla cuplare prin C9 la linia existenta şi oricare abonat poale vorbi şi asculta concomitent (duplex).