Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Aparat de sudat si lipit

 

Aparatul de sudat si lipit foloseste la sudarea si lipirea metalelor. Pentru sudat se foloseste brenerul de sudura, iar pentru lipit brenerul destinat in acest scop, la care este fixat printr-un dispozitiv ciocanul de lipit din cupru, care se poate regla indepartindu-se sau apropii ndu-se de flacara acetilenica in functie de situatia ce se impune.

Aparatul se compune dintr-un tub, (Poz. 1) inchis la partea inferioara printr-un capac sudat, iar la partea superioara este prevazut cu o flansa sudata, (poz. 2) pe care se monteaza un capac de inchidere (poz. 4).

Intre flansa si capac se monteaza o garnitura de cauciuc pentru etansare (poz. 3). Capacul se monteaza printr-un dispozitiv de prindere (poz. 5) ce se fixeaza cu un surub de stringere.

Pe capac sint montate urmatoarele: supapa de siguranta reglata la presiunea de regim admis ( oz. 6), o colivie cu acetilena, ce se poate regla prin ridicare sau coborire, pentru asigurarea presiunii necesare (poz. 7), manometru pentru indicarea presiunii din vas (poz. 8) si colector de captare a gazelor, (poz. 9) care se prelungeste printr-un furtun de cauciuc, la capatul caruia se fixeaza brenerul de sudat sau de lipit.
Aparatul se incarca cu acetilena in colivia destinata in acest scop prin indepartarea capacului.

in cazan se introduce apa umplindu-l pina la cca. 1/2 din capacitatea acestuia.
Dupa aceasta se inchide capacul ermetic, coborind incet colivia (poz. 7) pina cind manometrul indica presiune

Dupa aceasta operatie se pot efectua lucrarile dorite, respectiv sudarea sau lipirea unor materiale.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top