Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Verifix

 

Aparatul este destinat verificarii individuale sau a grupurilor mici de elevi, pe baza de test. Aparatul este alcatuit din doua parti:
— mecanismul de citire a cartelei perforate;
— circuitul ce realizeaza adunarea unitate cu unitate.

FOLOSIREA APARATULUI

Elevului ii este dat un test de zece intrebari si un tabel cu treizeci de raspunsuri, cite trei de fiecare intrebare. Din trei raspunsuri, unul este adevarat.

Elevul incercuieste raspunsul considerat bun fiecarei intrebari. Pe panoul frontal al aparatului sint treizeci de butoane corespunzatoare fiecarei intrebari. Profesorul introduce in lacasul lateral cartela perforata, cheia raspunsurilor. Butoanele sint numerotate orizontal: I, II … X, pentru intrebari si vertical: 1,2,3 — raspunsurile pentru fiecare intrebare.

Elevul da raspunsul apasind pe butonul corespunzator raspunsului considerat bun: de exemplu I1, II 3, III 2 etc.

Daca raspunsul este bun, dispozitivul de citire a cartelei va trimite impuls electric circuitului de adunare, iar la raspuns gresit, dispozitivul nu raspunde.

Circuitul care realizeaza adunarea raspunsurilor bune preia impulsurile electrice de la Dispozitivul de citire si rezultatul este dat pe ecran luminos corespunzator cu cite raspunsuri bune au fost date. De exemplu: elevul a dat sapte raspunsuri bune, pe ecran va apare nota sapte. Pentru aducerea la zero, apasam pe un buton corespunzator unui raspuns bun, de atitea ori cit este diferenta pina la zece.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top