Articole electronica, kituri, scheme
Actionari

Ceas cu comanda program

 

Ceasul cu comanda program are o memorie pe circuit imprimat realizat prin desenarea si decaparea unei placi izolatoare placate cu cupru.

Are 2 sectoare circulare, unul pentru programul orar si celalalt pentru program din 5 in 5 minute. in cazul prototipului exista 4 programe orare si 6 programe din 5 in 5 minute.

Prin diverse alte combinatii se poate obtine un numar infinit de variante. Limbile ceasului inlocuite cu dispozitive de contact comanda un grup de 4 relee telefonice care alcatuiesc programele si releul V care comanda contactorul TCA 10.

Unul din contactele normal dcschise ale contactorului dubleaza butonul de comanda al soneriei existente in orice scoala, in cazul prototipului programul este urmatorul:
— de la ora 8—10 suna la minutul 50 si minutul 0
— de la ora 10—13 suna la minutul 10 si minutul 0
— de la ora 13—15,30 suna la minutul 20 si minutul 30
— de la ora 15,30—19,40 suna la minutul 30 si minutul 40.Alimentarea releelor se face in functie dc tipul constructiv la tensiuni nepericuloase intre 12 si 48 V in caz de deschidere accidentala a panoului frontal tensiunea se decupleaza automat cu ajutorul unui microcontact in caz de defectiuni este prevazut un buton pentru sunat manual. Pentru zilele fara program scolar instalatia este prevazuta cu un intrerupator general.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top