Articole electronica, kituri, scheme
Actionari

Automat pentru conectarea retelelor electrice exterioare

 

Aparatul este destinat pentru conectarea retelelor exterioare in functie de lumina naturala, avind un dublu avantaj economic:
• conectarea se face riguros, exact pentru un anumit flux luminos;
• scuteste interventia omului pentru aceasta operatie.

Prezentul automat poate fi folosit la conectarea retelelor exterioare cu P = 5 Kw. De exemplu: becurile din fata si curtea scolii, parcuri pentru copii, din curtea blocurilor, lampilor de semnalizare dispuse pe releele de radio, TV, cosurilor foarte inalte cit si la reclamele luminoase instalate pe cladirile inalte.

PRINCIPII DE FUNCTIONARE

Razele luminii naturale cad pe o fotorezistenta, care blocheaza un montaj astabil, care actioneaza un releu polarizat. Acest releu cu functii intermediare inchide circuitul unui alt releu, care functioneaza la tensiunea de 220 V si intensitatea de 25 A.

Acest releu comandat, cupleaza tensiunea de la retea la un consumator de 5 KvA. Se conecteaza automatul la reteaua electrica, iar linia de consumator se leaga la cele 2 borne pentru tensiunea de 220 V.

Se indreapta fotorezistenta spre sursa de lumina naturala, care tine blocat montajul astabil. Se actioneaza pe intrerupatorul K, iar lampa de semnalizare se aprinde la prezenta tensiunii electrice.

in momentul cind spectrul luminos scade sub limita necesitatilor, astabilul se deblocheaza, iar releul intermediar inchide circuitul releului de putere, astfel ca tensiunea retelei este conectata in mod automat la consumator.

Atentiune: Nu se va atinge cu mina cele 2 borne la care se conecteaza consumatorul.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top