Articole electronica, kituri, scheme
Audio

Constructia amplificatoarelor de audiofrecventa

 

Amplificatoarele descrise în capitolul de faţă au o sensibilitate redusă, ce nu depăşeşte 0,5 volţi. Aceasta înseamnă că este necesar să se ataşeze înaintea lor un preamplificator. Condiţia este îndeplinită de oricare din preamplificatoarele din capitolul precedent şi ca urmare, se va putea combina, la alegere, oricare preamplificator cu oricare amplificator.

In cazul cînd preamplificatorul este prevăzut cu un sistem de control al tonalităţii, va fi de preferinţă cuplat cu un amplificator care nu are un astfel de sistem sau viceversa. O altă alternativă este aceea de a suprima dintr-una din scheme reţeaua respectiva.

Amplificarea semnalelor generate de o doză de redare magnetică de tip vechi sau de o doză piezoelectrică obişnuită, cu cristal, va putea fi efectuată conectînd aceste surse direct la intrarea oricărui amplificator, fără intermediul preamplificatorului Acelaşi procedeu este valabil şi în cazul în care sursa de semnal este constituită de un radioreceptor sau un magnetofon. In cazul radioreceptorului, semnalul se va culege de la detecţie sau de pe înfăşurarea secundară a transformatorului de ieşire (mai puţin recomandabil), iar în cazul magnetofonului de la bornele tie ieşire pentru casca de control sau de la mufa standardizată.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top