Articole electronica, kituri, scheme
Amplificator

Amplificator stereo

    

Aplicaţia circuitelor integrate în audiofrecvenţă este mult apreciată de constructori. Este foarte comod să construieşti amplificatoare de acest fel intrucit au gabarit mic, randament mare, nu necesită multe piese, iar reglajele nu sunt complicate.

Amplificatorul prezentat se poate executa în variantă mono sau stereo. De remarcat că la intrare se poate cupla semnal de la magnetofon, picup sau aparat de radio. Semnalul este apoi amplificat de un tranzistor de tip BC108, BC148 sau BC527. După acest etaj de amplificare urmează corectorul de ton. Astfel se poate obţine forma de răspuns dorită pentru banda de frecvenţă cuprinsă între 40 şi 1600 Hz, asigurîndu-se pe fiecare canal o putere de ieşire de 6 W pe o impedanţă de 4 ohmi.

Potenţiometrele P1, P2 şi P3 au valoarea de 100 kohmi cu variaţie liniară, iar potenţiometrul P4 are tot 100 kohmi, dar cu variaţie logaritmică. Pentru varianta stereo aceste potenţiometre vor fi duble.

Cînd se face asamblarea, piesele din corectorul de ton se sudează chiar pe potenţiometre, legătura cu celelalte părţi făcîndu-se cu cablu ecranat. Cablajul imprimat este arătat alăturat. Redresorul trebuie să asigure un curent de cel puţin 1.2 A.


Articolul vizualizat este (daca vrei sa vezi alt articol selecteaza din lista de mai jos):
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top