Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Comutatorul acustic

 

Este un montaj tranzistorizat, compus din 3 etaje amplificatoare de audio frecventa, care amplifica sunetele din mediul inconjurator, preluate de o casca telefonica montata la intrare in loc de microfon.

Urmeaza apoi un etaj de detectie cu dublare de tensiune, cu doua diode cu germaniu, semnalul detectat de acest grup de detective fiind trimis apoi unui etaj amplificator de curent continuu realizat cu T 4 si unui releu electronic realizat cu tranzistorii T 5 — T 6.
Becul de 3,5 V montat in circuitul de colector al releului electronic se aprinde atunci cind microfonul preia o serie de sunete din mediul inconjurator si se stinge cind este liniste.

Aceasta instalatie actioneaza automat un panou care avertizeaza la un moment dat cind sint zgomote: ” Va rugam faceti liniste ” si care se poate monta in locuri unde se cere acest lucru: coridoare sau sali de spital, sali de operatie etc.
in aceasta situatie, in locul becului de la prototipul nostru se monteaza un releu electromagnetic care poate cupla un bec de 40—60 W si care sa lumineze panoul respectiv prevazut cu geam mat a carei indicatie ” Va rugam faceti liniste ” apare numai cind e luminata din spate de becul respectiv.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top