Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Aparat cosmetic “DERMALUX” 74

 

Aparatul furnizeaza curent continuu constant, obtinut prin redresarea curentului alternativ, cu ajutorul unui redresor si dispune de o reglare fina a intensitatii curentului, folosind un potentiometru. Miliampermetrul de pe panoul frontal al aparatului indica intensitatea cu care se lucreaza. Pe portiunea rosie se va lucra numai daca rezista persoana careia i se face tratamentul. Dermalux furnizeaza o tensiune de 100 V la 5=100 mA.

DATE TEHNICE

Marimea 100/200/130
Functioneaza la tensiunea de 220 V — 15 W
Functioneaza 110 V curent continuu la 5 mA
E protejat la scurtcircuit
Instrumentul indica o gradatie de 1 mA.

INTREBUINTARI
In tratamentul dermic: dezincrustari sau ionizari.

1. In cazul tratamentului de dezincrustare, se procedeaza astfel:
— polul pozitiv al aparatului se conecteaza la piesa cilindrica metalica, care este tinuta in mina de persoana tratata;
— polul negativ al aparatului se leaga prin intermediul unui conductor, se cupleaza la piesa in interiorul careia se gaseste un burete umezit intr-o solutie de sodiu (concentratie de 10 gr la 0/00) si cu care se lucreaza pe portiunea ce trebuie dezincrustata. Se lucreaza prin miscari circulare pe portiunea pielii groase (fata, spate, decolteu). Din cind in cind, electrodul cu burete se va roti pe loc. Ionii de sodiu rezultati prin disocierea solutiei, la nivelul unei regiuni a pielii, produc inmuierea stratului de celule moarte de la suprafata, strat ce se indeparteaza.
Durata de lucru — 10 minute.
Curentul masinii sa fie de 3 mA (adica 3 gradatii).

2. Pentru ionizari se pot folosi fructe proaspete suculente. Se lucreaza cu jumatati de fruct.
Se introduce cite un electrod in fiecare bucata de fruct si se lucreaza cu amindoi electrozii in acelasi timp pe fata. Dupa circa 5 minute se inverseaza jumatatile de fruct pe fata, schimbind astfel polaritatea. Datorita ionizarii sucului, acesta patrunde adinc in piele.Articole din aceasi publicatie

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top