Articole electronica, kituri, scheme
Amplificator

Staita de amplificare stereofonica tranzistorata “OMAGIU 30”

 

Aparatul se compune din 4 parti:

Alimentatorul care asigura o tensiune continua stabilizata de 27 V. Se compune dintr-un transformator de retea ce asigura in secundar doua tensiuni una de 6,3 V pentru alimentarea beculetelor si una de 25 V care este introdusa intr-un grup redresor, format din 4 diode RA 220. Filtrarea si stabilirea tensiunii redresate este facuta de un montaj format din 3 tranzistori (AD, 130, AD 180), doua diode Zener DZ 310 si doua grupuri de condensatori de cite 2 000 M.F.

Etajul final de audiofrecventa. Este conceput in sistemul de cuplare fara transformator de iesire prin intermediul unui condensator de capacitate mare. Sonorizarea este asigurata de doua boxe de cite 20 W (pentru fiecare canal cite una). Atacul tranzistorilor de putere (ASZ 15, AD 130 sau EFT 250) este facut de tranzistorii complementari AC 180 K si AC 181 K) pentru care s-a folosit un radiator suplimentar de 15 cm2). Stabilitatea termica este asigurata de termistorul de 500 ohmi si dioda pe siliciu DCI, DC2, sau IN4001).

Etajul de preamplificare, este realizat cu 4 tranzistori EFT 313 Dalb (a caror β este mai mare de 100). Aparatul are 5 intrari separate pentru (microfon 2, picup, radio, magnetofon) comutate prin intermediul unui comutator sistem claviatura (tip Mamaia).

Receptorul este de tip superbeterodina capabil sa receptioneze posturile in gama undelor.
— Pentru cei 4 tranzistori din etajul final s-a folosit drept radiator sasiul aparatului care este confectionat din tabla de alu¬miniu de 1,5 mm.
— Cuplarea etajelor precum si folosirea mono sau stereo se face tot printr-o claviatura tip Mamaia.

DATE TEHNICE

Putere maxima — 20 W pe fiecare canal Consum in sarcina — 1 A Sensibilitate
– microfon 1—5 mV
– microfon 2=10 mV
– pickup = 150 mV
– Radio=200 mV
– Magnetofon =100 mV


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top