Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Proiector pentru diapozitive

 

Inlocuirea in procesul instructiv-educativ a aspectomatului s-a realizat prin conceperea si executarea unui proiector pentru dispozitive cu comanda electrica de la distanta, folosind in acest scop resursele locale.

• Aparatul este construit dintr-un dispozitiv de actionare a unui disc de aluminiu cu fante pentru diapozitive. Dispozitivul este alcatuit dintr-un transformator la retea (220 V curent alternativ), un redresor cu placi seleniu si un motoras de parbriz care pe axul motor are un surub melcat cuplat cu axul discului de aluminiu.
• Dispozitivul de proiectare este alcatuit din corpul unui diascol care cuprinde becul, condensorul de lumina si lentilele de proiectie.
• Locul de trecere a discului cu dispozitiv este plasat astfel incit razele luminoase dupa trecerea prin condensor strabat Dispozitivul si sint proiectate odata cu imaginea de catre obiectivul aparatului.

Miscarea discului cu diapozitive se realizeaza prin comanda electrica de la distanta in asa fel incit la un impuls electric in fata obiectivului sa fie amplasat un dispozitiv.
Aparatul este avantajos deoarece permite miscarea discului in ambele sensuri, imagine cu imagine.
— Materialele folosite sint usor de procurat iar folosirea si in acest mod a Diascolului didactic face ca acesta sa-si mareasca sfera de utilizare.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top