Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Examinator “OMEGA”

 

Este destinat verificarii cunostintelor la elevi in toate domeniile in functie de intrebarile afisate pe aparat. De asemenea el poate fi folosit cu succes si la examenele de conducatori auto la intrebarile de circulatie.

La aparat se afiseaza intrebarea si doua sau mai multe raspunsuri din care numai unul este corect. Se alege intrebarea la care vrea sa raspunda prin apasarea clapei notate de la 1—5. Se citesc raspunsurile si la care raspuns se crede de cuviinta ca este cel bun, (in dreptul fiecarui raspuns este o litera A, B, C, D, E, F, G) se apasa pe clapa cu litera respectiva apoi se apasa pe butonul negru (notarea) si se va aprinde becul rosu sau verde. Butonul rosu avertizeaza raspunsul eronat, iar butonul verde avertizeaza raspunsul corect.

Principiul de functionare este simplu. La claviatura cu indexul raspunsurilor, (A, B, C, D, E, F, G) alternativ clapele A, C, E, G, nu sint legate la circuit, iar B, D, F, sint legate in circuitul unui releu. Prin apasarea acestor clape se cupleaza, iar releul este atras.

Se inchide astfel circuitul becului verde L.B. Pe clapele nelegate releul este in pozitie de repaus si inchide circuitul becului L.A., care este rosu. Releul este alimentat la o tensiune de 12 V curent continuu redresat cu o dioda.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top