Articole electronica, kituri, scheme
Carti

Aparat pentru invatarea tablei inmultirii

 

Aparatul vine in ajutorul elevilor din clasele mici la invatarea tablei inmultirii. A fost construit in cadrul cercului de electrotehnica, avind originalitate in constructie , simplu si usor de minuit, cu vizibilitate buna, astfel incit sa poata fi folosit intr-o clasa de elevi.

S-a cautat sa nu fie costisitor, folosindu-se materiale recuperate si confectionate in cadrul cercului. Astfel, s-a realizat o stanta pentru confectionarea bornelor de banane din tuburi de cartuse de tir. Sirmele de conexiuni au fost folosite din recuperari de la cablurile telefonice, iar duliile de la beculete au fost inlocuite cu papuci din tabla de alama confectionate in cadrul cercului.

Ca sursa de curent este folosit un transformator de sonerie la 5 V pentru alimentarea beculetelor de 3,5 V, care sint legate in serie cu un bec de 6,3 V, pentru protejarea lor. Se poate folosi si o baterie de 4,5 V. Aparatul a fost realizat in forma prezentata pentru a avea posibilitatea de a fi suspendat pe perete sau tabla in vederea realizarii unei vizibilitati bune pentru intreaga clasa.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top