Articole electronica, kituri, scheme
Audio

Mixarea semnalelor

 

De multe ori ne aflăm în situaţia de a fi nevoiţi să aplicăm semnalele mai multor surse de program la un amplificator prevăzut doar eu o singură mufă de intrare. Uneori dorim să „amestecăm” aceste semnale sau să trecem în mod gradat de la unul la celălalt. Pentru toate aceste situaţii averii nevoie de o cutie de mixaj, prevăzută cu potenţiometre indepen­dente pentru stabilirea nivelului sonor a diferitelor programe.

Schema din figura 91 permite, acomodarea unui microfon dinamic, de impedanţă mică şi a unei doze de redare piezoelectrică. Potenţiometrul P1 reglează nivelul semnalului dat de microfon si P2 reglează nivelul audiţiei de pe disc.

Schema reprezentată în figura 100 este prevăzută cu trei intrări şi anume: a — microfon piezoelectric, b — doza de redare piezoelectrică, c — radioreceptor (de la detecţie). Cele trei potenţiometre reglează şi în acest caz în mod separat nivelul celor trei surse de program.

Întrucît aceste cutii de mixaj se conectează la in­trarea amplificatorului, se va acorda şi de data aceasta o atenţie deosebit de mare problemei ecranării, atît a cutiilor, cit şi a legaturilor aferente. De asemenea, se vor utiliza cu exclusivitate potenţio­metre de calitate foarte bună, în caz contrar, dato­rită sensibilităţii mari a etajului de intrare vor apare zgomote supărătoare o dată cu rotirea cursorului.


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top