Articole electronica, kituri, scheme
RET

Revista RET nr. 1 – Ganduri de inceput

 

Revista RET nr. 1 – Ganduri de inceput

Este momentul ca fiecare sa faca ceva, sa contribuie cu mintea si sufletul la ridicare patriei noastre din inapoierea in care a fost aruncata, sa actioneze in sensul scurtarii distantei fata de “realitatile” tehnice ale lumii occidentale.

Pentru aceasta, desigur, vom munci mai bine, vom face legi si salaraii cuare sa ne “convins”, vom incerca sa ne exprimama cu adevarat personalitatea. In contextul creat se apre ca acest este sensul impusionat vietii romanesti. Si totuse nu ajunge. Avem de dat o lupta mult mai puternica: trebuie sa invingem mentalitatile formate mai ales spre sfarsitul “regimului” (alimentar si ainformational).

Am tinut in ultimii zece ani ore de electronica si la Universitatea Populara din Timisosara si am constatat ca interesul pentru materiile tehince a scazut exponential, ajungand ca, in 1989, dintre toate disciplinele sa mai aibe cativa cursanti doar depanarea radio-tv, pentru amplificatoare, antene de sateliti si limbi straine, pentru cei dorinic de “evadare” spre alte lumi.

Oamenii nu mai aveau timp si chef decat pentru vanatorarea de alimente si informatii. Dupa terminarea acestei vanatori si mai ales a celei de c…isti si alti teroristi, tinerii aud depus armele si au redevint muncitori, tarani, intelecutali. Ei sunt dornici sa vada cat mai repede o alta lume in locul aceleia pe care au detestat-o. Este sarcina noastra sa le-o aratam, sa le oferim informatii stiintifice care au lipsit pana acum.

Cu speranta ca vom reusi sa starnim din nou intelersul tineretului pentru cateva dintre tehnicile care ne duc spre viitor, noi, un grup de asistenti si studenti ai Facultatii de Electrotehnica initiem aceasta revista, suprot al schimbului liber de informatii tehnice, dorind sa ni se alature si alte colective din Timisoara.

Vom difuza cu consecventa diverse scheme electronice, informatii tehnice si stiintifice, culese din mijloacele de informare interne si internationale, comunicari prezentate la diferite manifestari de profil din tara si strainatate. In fiecare numar vo oferi date de catalog pentru componente realizate in tara sau peste hotare, diverse programe pentru calculatorare personale, comentarii, lectii stiintifice, materiale cu caracter de noutate pentru pregatirea profesionala.

Autor Mircea Tomoroga


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top