Articole electronica, kituri, scheme
Uncategorized

Cum sa importi fisiere DXF in CadSoft Eagle PCB

 

Pentru cei care lucrati cu CadSoft Eagle PCB am vrut sa va spun de un programel mic ce converteste fisiere DXF in .SCR care pot fi importate in CadSoft Eagle PCB.

Daca trebuie sa faci un cablaj electronic dar cu restrictia ca trebuie sa folosesti spatiul existent in cutie atunci ai doua variante: ori desenezi tu conturul cablajului cu marimea corecta si gauri de montare, etc or importi conturul de la inginerul mecanic.

Sigur prima varianta este mai dificila, poti sa faci greseli si ia mult timp. Insa a doua varianta este mult mai simpla si mai rapida.

DXF2SCR Converter

DXF2SCR Converter este un program complet gratuit care converteste fisiere DXF in fisiere .SCR care pot fi importate in Eagle. Poate nu vezi valoarea daca cablajul este de forma rectangulara, dar sigur o sa vezi valoarea cand cablajul nu are o forma regulate si ai colturi rotunde, forme taiate in placa, etc.

[members style=”1″ login=”1″] Descarca DXF2SCR Converter de la legatura asta.
[/members]

Pas cu pas

In primul rand trebuie sa ai un fisier DXF. Asta presupune ca ai un inginer mecanic in firma la care lucrezi si dupa ce a proiectat carcasa produsului tu primesti conturul spatiului disponibil in care trebuie sa concepi circuitul electronic.

Fisierul tau in format DXF arata asa:

Importa_DXF_in_EagleCAD_dxf

Il incarci in DXF2SCR Converter si apesi CONVERT

Importa_DXF_in_EagleCAD_program

Apoi deschizi Eagle in proiectul tau si pur si simplu importi fisierul .SCR. Apesi pe butonul din meniul de sus SCR si gasesti fisierul care tocmai l-ai creat si apoi Eagle are conturul care iti trebuie in fereastra.

Importa_DXF_in_EagleCAD_eagle


Articole din aceasi publicatie
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
back to top